Methylglyoxal (MGO / MG) – Conform oamenilor de stiinta methylglyoxal determina in mare masura efectul antibacterian al mierii de Manuka. Este un produs derivat din zahar, se obtine in fagurele de miere: produsul esential fiind carbohidratul DHA continut in nectarul florilor de manuka.
In timpul procesului de formare a mierii de Manuka, DHA-ul este convertit in MGO de-a lungul a cateva luni, pana in momentul in care mierea de Manuka a atins un anumit nivel maxim de MGO.
Ulterior, concentratia MGO de miere ramane destul de stabila. Metilglioxal se produce, de asemenea, in alte miere, dar intr-o concentratie mult mai mica si nesemnificativa.
In Germania, etichetele de miere de Manuka contin de obicei continutul minim de metilglioxal in mg / kg manuka miere.

Dihidroxiacetona (DHA) – DHA este prezent numai in nectarul florii de Manuka, este ingredientul care este transformat in metilglioxal in timpul procesului de transformare in de miere.
Se poate concluziona din concentratia continutului de DHA – cu cat mai mult DHA, cu atat este mai mult MGO.

Conform liniilor directoare ale guvernului din Noua Zeelanda, in mierea din Manuka trebuie sa fie prezente atat MGO, cat si in DHA.
Deci, puteti exclude ca MGO a fost adaugata ulterior la Mierea de Manuka. Deoarece DHA a fost transformat in cursul procesului de formare a mierii si a fost convertit in MGO, nu exista valori minime valide sau similare.
Continutul de DHA scade in cursul maturarii mierii, continutul MGO creste.

Leptosperina – Leptosperina este un nou ingredient cheie in determinarea autenticitatii mierii de Manuka, se gaseste exclusiv in mierea de Manuka.
Daca leptosperina este prezenta intr-o miere, atunci fara indoiala este o miere de MAnuka autentica.
Continutul de leptosperina, spre deosebire de DHA sau MGO, este foarte stabil si poate fi clar determinat. in plus, leptosperina este foarte dificil de a fi produs sintetic si prin urmare, destul de greu de falsificat.
Mierea Manuka de inalta calitate trebuie sa aiba un continut minim de leptosperina de 100 mg / kg, in conformitate cu Asociatia UMF Honey.

Hidroximetilfurfural (HMF) – HMF este un alt produs degradant in zahar in miere si este testat pentru a determina prospetimea si calitatea unei mieri de Manuka.
In mierea proaspata de manuka, HMF nu exista sau este prezent in cantitati foarte mici.
Mierea de Manuka care a fost supraincalzita sau depozitate prea mult, are niveluri ridicate de HMF.
Testul HMF este important pentru mierea de Manuka, deoarece conversia DHA in MGO poate fi accelerata prin incalzire. Valoarea HMF pentru mierea de Manuka nu trebuie sa depaseasca 40 mg / kg. Cu cat concentratia HMF este mai mica, cu atat creste garantia autenticitatii mierii de Manuka.

Aceste 4 ingrediente esentiale sunt prezente într-un certificat de analize pentru Mierea de Manuka Larnac