Facebook Pixel

Blog

  1. Salvestrol promedicament natural eficient in lupta cu cancerul

    Salvestrol promedicament natural eficient in lupta cu cancerul

    Ce este Salvestrol

    Salvestrolii sunt fitonutrienti speciali (fitoalexine) care se gaseau din abundenta in fructe si legume pana la utilizarea pe scara larga a insecticidelor, fungicidelor si a substante toxice, in zilele noastre sunt prezenti in cantitati relevante doar in fructele si legumele cultivate organic.

    Fitoalexinele sunt substante naturale cu rol in apararea naturala a plantelor de mucegai, virusi, bacterii, lumina UV si insecte. Planta le produce in cantitati mari atunci cand are nevoie. Deoarece legumele si fructele cultivate in mod conventional sunt pulverizate cu fungicide si alte pesticide, continutul lor de fitoalexina este de obicei scazut. Acest lucru este dezavantajos pentru oameni deoarece anumite fitoalexine (numite salvestroli) ajuta la protejarea noastra de cancer. Salvestrolii, odata absorbiti de celulele tumorale, sunt transformati intr-o substanta toxica care distruge celulele tumorale (prin apoptoza). Enzima necesara pentru aceasta (enzima citocrom

    Citeste mai departe »
  2. Detergenții ecologici, beneficii pentru sănătate: Motive să renunți la detergenții convenționali

    Beneficiile detergetilor ecologici

    Marele designer de modă Christian Dior spunea că vestimentația este o marcă a eleganței, iar hainele curate și potrivite contextului sunt necesare pentru a lăsa o impresie bună. Poate cel mai important lucru la o piesă vestimentară este ca aceasta să fie curată, impecabilă. Cu atât de multe produse de curățare și de spălare a hainelor, în prezent este ușor să ai grijă ca garderoba să fie întotdeauna fără de cusur.
    Totuși, pentru o curățare eficientă ai nevoie de un detergent calitativ, iar detergentul nu trebuie ales la voia întâmplării. Un prim criteriu de selecție al detergentului este eficiența, urmat îndeaproape de preferințele personale în materie de miros. O altă calitate importantă a detergenților este ca aceștia să nu conțină substanțe toxice, nesănătoase. De cele mai multe ori, detergenții convenționali (comerciali) au în compoziție chimicale ce pot afecta, pe termen lung, sănătatea.
    În acest articol vei descoperi câteva motive pentru care ar fi bine să înlocuiești produsele

    Citeste mai departe »
  3. Trei suplimente nutritive care sustin dezvoltarea sanatoasa a copiilor

    Pentru a ajunge niste adulti cu o sanatate optima, cu educatie alimentara si principii pentru un stil de viata sanatos, copiii au nevoie de o dieta sanatoasa de la o varsta frageda. In mod ideal, cei mici ar trebui sa isi ia nutrientii necesari dintr-o dieta echilibrata, care sa includa, intre altele, lapte si produse lactate, fructe proaspete si legume cu frunze verzi, proteine din carne (peste, pui) si vegetale (ciuperci, broccoli, fasole verde, etc.), orez brun, ovaz. Pare simplu la prima vedere, dar realitatea este ca mesele echilibrate, gatite acasa, nu sunt intotdeauna posibile.

    Azi, copiii nu mai au mese regulate, alcatuite din alimente proaspete, multi dintre ei mananca insuficient, prefera semipreparate, au o dieta restrictionata in anumiti nutrienti (lactate, proteine animale). Toate acestea pot cauza probleme de sanatate, precum cele digestive. In astfel de situatii medicii pot recomanda suplimente multivitaminice sau mineralele pentru copii.

    Dar ce vitamine si

    Citeste mai departe »
  4. 6 ciuperci medicinale si beneficiile acestora pentru sanatate

    6 ciuperci medicinale si beneficiile acestora pentru sanatate

    Ciupercile sunt o parte importanta a unei alimentatii echilibrate, gratie continutului lor ridicat de substante nutritive pe care le ofera organismului. Din cele aproximativ 5,1 milioane de specii de ciuperci cunoscute astazi, unele se remarca prin multiple beneficii aduse sanatatii. Tocmai de aceea ciupercile medicinale sunt utilizate de mii de ani in scop terapeutic. [1]

    Ce sunt ciupercile medicinale?

    Ciupercile medicinale sunt specii ale regnului Fungi cu proprietati terapeutice, utilizate de milenii pentru a sprijini sanatatea organismului. Ele se deosebesc de ciupercile obisnuite prin continutul mult mai ridicat nutrienti si substante active, precum sunt polizaharidele. Gratie acestora, ciupercile medicinale detin proprietati antiinflamatoare, antioxidante, antidiabetice, antimicrobiene, antitumorale si imunomodulatoare.

    Alte componente active importante ale ciupercilor medicinale sunt terpenoidele. Acestea confera ciupercilor proprietati

    Citeste mai departe »
  5. Ce este berberina, ce afectiuni trateaza si cum o administrezi?

    Ce este berberina, ce afectiuni trateaza si cum o administrezi?

    Berberina, pe cat de ciudat poate suna numele, pe atat de uimitoare sunt efectele sale asupra organismului. Si-ti sugeram sa citesti articolul nostru pana la capat ca sa afli ce este berberina, sub ce forma o gasim in natura, pentru ce afectiuni poate fi administrata, ce studii confirma eficienta ei si care este doza de consum necesara omului.

    Ce este berberina si cum o gasim in natura? Berberina este principalul ingredient bioactiv al plantei Rhizoma coptidis, cunoscuta si ca Huang Lian in chineza.[1] Aceasta planta este folosita in medicina traditionala chineza inca din secolul al-II-lea pentru tratarea bolilor inflamatorii. Unele surse indica faptul ca ea ar fi folosita de cel putin 3000 de ani in medicina chineza.[2]

    Citeste mai departe »
  6. Superalimentele - ce sunt, rolul lor, beneficii

    Suntem din ce în ce mai conștienți de faptul că ”suntem ceea ce mâncăm ” și de aceea la nivel de alimentație tot mai multe persoane aleg să consume hrană curată pentru a-și păstra sănătatea pentru cât mai mult timp. Superalimentele, mai multe vitamine, o dietă echilibrată pe bază de fructe și legume și un stil de viață potrivit se transformă treptat în rețeta succesului în ceea ce privește sănătatea și îți oferă un boost de energie și de vitalitate de care te poți bucura în fiecare zi.

    Ce sunt superalimentele?

    Superalimentele sunt alimente care au un aport foarte mare de nutrienți și substanțe nutritive, benefice pentru organismul uman. Aceste superalimente pot oferi vitamine și fibre, însă ceea ce este cel mai important în cazul lor este faptul că nu conțin grăsimi  nesănătoase, iar acest lucru le face extrem de potrivite pentru păstrarea unui stil de viață sănătos sau chiar pentru diete car

    Citeste mai departe »
  7. 5 uleiuri presate la rece cu beneficii importante pentru sanatate

    Uleiul presat la rece este un produs 100% natural care contine majoritatea substantelor nutritive ale plantei din care este realizat. Prin presare la rece se intelege acel procedeu de extragere a uleiului la temperaturi joase, de maxim 49 grade Celsius. Spre comparatie, un ulei normal se produce la temperaturi mult mai mari, care pot ajunge pana la 200 grade Celsius, distrugand multi dintre nutrientii plantei si aromele naturale ale acesteia. 

    Exista numeroase sortimente de uleiuri presate la rece, dar in acest articol o sa amintim doar cinci dintre ele, care au numeroase beneficii pentru sanatate:

    Ulei din samburi de struguri presati la rece – semintele de struguri contin Vitaminele E si C si se regasesc adeseori ca ingredient in produse cosmetice, deoarece au efect antiimbratranire. De asemenea, acestea au efect antiinflamator dovedit si protejeaza intestinul si articulatiile. Dar, pentru ca este dificil sa consumam seminte de struguri ca atare, int

    Citeste mai departe »
  8. Tine colesterolul sub control

    Tine colesterolul sub control

    Colesterolul este o substanta grasa produsa de ficat  in mod natural, este esential  in formarea membranelor celulare, a unor hormoni si a vitaminei D.

    Colesterolul nu se poate dizolva in apa, deci nu poate circula singur prin sangele tau. Transportul colesterolului din si catre celule se realizeaza prin intermediul unor molecule numite lipoproteine produse de ficat.

    Lipoproteinele sunt particule formate din grasimi si proteine. Acestea transporta colesterolul si trigliceridele (un alt tip de lipide) prin fluxul sanguin. Cele doua forme majore de lipoproteina sunt lipoproteina de densitate mica (LDL) si lipoproteina de inalta densitate (HDL).

    Daca sangele tau contine prea mult colesterol LDL (colesterolul purtat de lipoproteina cu densitate mica), este cunoscut sub numele de colesterol ridicat. Cand este lasat netratat, colesterolul ridicat poate duce la multe probleme de sanatate, inclusiv atac de cord sau accident vascular cerebral.

    Colesterolul

    Citeste mai departe »
  9. Top 5 suplimente naturiste care te feresc de raceala in sezonul rece

    Top 5 suplimente naturiste care te feresc de raceala in sezonul rece

    Sezonul rece este o perioada destul de greu de suportat pentru organismul nostru, mai ales atunci cand vine vorba de raceli, gripe, bacterii sau virusuri. Multe persoane se confrunta cu problema gripei si racelii in perioada rece, insa multi dintre noi nu avem grija sa “ajutam” organismul cu o serie de
    suplimente si vitamine care sa il faca sa treaca cu bine de aceasta perioada.
    Tranzitia de la anotimpul cald la cel rece poate fi uneori un soc pentru organism. Daca el nu are doza necesara de vitamine cu ajutorul careia sa lupte cu bacteriile, acest lucru poate duce la diferite raceli sau alte situatii neplacute.
    De aceea, am pregatit o lista cu 5 suplimente naturiste care te vor ajuta sa te feresti de raceala si gripa!

    1. Vitamina D
    Vitamina D este una dintre cele mai studiate si populare vitamine din momentul de fata. Este dovedit de specialisti ca aceasta vitamina ne ajuta sa prevenim raceala, gripa, dar ajuta si cand vine vorba de alte numeroase con

    Citeste mai departe »
  10. Ingrediente care garanteaza ca o miere de Manuka este autentica

    Methylglyoxal (MGO / MG) – Conform oamenilor de stiinta methylglyoxal determina in mare masura efectul antibacterian al mierii de Manuka. Este un produs derivat din zahar, se obtine in fagurele de miere: produsul esential fiind carbohidratul DHA continut in nectarul florilor de manuka.
    In timpul procesului de formare a mierii de Manuka, DHA-ul este convertit in MGO de-a lungul a cateva luni, pana in momentul in care mierea de Manuka a atins un anumit nivel maxim de MGO.
    Ulterior, concentratia MGO de miere ramane destul de stabila. Metilglioxal se produce, de asemenea, in alte miere, dar intr-o concentratie mult mai mica si nesemnificativa.
    In Germania, etichetele de miere de Manuka contin de obicei continutul minim de metilglioxal in mg / kg manuka miere.

    Dihidroxiacetona (DHA) – DHA este prezent numai in nectarul florii de Manuka, este ingredientul care este transformat in metilglioxal in timpul procesului de transformare in de miere.
    Se poate concluziona din concentratia con

    Citeste mai departe »
Magazin online produse naturiste, cosmetice naturale, alimente bio este proprietatea S. C. Expressive Design S. R. L. CUI RO 18852935, Registrul Comertului J40/11499/2006 Copyright © 2011-2018 Eherbal.ro