Ciupercile sunt o parte importanta a unei alimentatii echilibrate, gratie continutului lor ridicat de substante nutritive pe care le ofera organismului. Din cele aproximativ 5,1 milioane de specii de ciuperci cunoscute astazi, unele se remarca prin multiple beneficii aduse sanatatii. Tocmai de aceea ciupercile medicinale sunt utilizate de mii de ani in scop terapeutic
- Berberina, pe cat de ciudat poate suna numele, pe atat de uimitoare sunt efectele sale asupra organismului.
- Suntem din ce in ce mai conștienți de faptul ca ”suntem ceea ce mancam ” și de aceea la nivel de alimentatie tot mai multe persoane aleg să consume hrană curata
- Pentru a ajunge niste adulti cu o sanatate optima, cu educatie alimentara si principii pentru un stil de viata sanatos, copiii au nevoie de o dieta sanatoasa de la o varsta frageda.
- Uleiul presat la rece este un produs 100% natural care contine majoritatea substantelor nutritive ale plantei din care este realizat.
- Colesterolul este o substanta grasa produsa de ficat in mod natural, este esential in formarea membranelor celulare, a unor hormoni si a vitaminei D.
- Oricat de echilibrat am incerca sa mancam, fiecare dintre noi are cate o zi in care alimentele consumate sunt mai grele, iar acest lucru atrage dupa sine o digestie dificila.
- Sezonul rece este o perioada destul de greu de suportat pentru organismul nostru, mai ales atunci cand vine vorba de raceli, gripe, bacterii sau virusuri.
- Methylglyoxal (MGO / MG) – Conform oamenilor de stiinta methylglyoxal determina in mare masura efectul antibacterian al mierii de Manuka. Este un produs derivat din zahar, se obtine in fagurele de miere: produsul esential fiind carbohidratul DHA continut in nectarul florilor de manuka.