Salvestrol promedicament natural eficient in lupta cu cancerul

Ce este Salvestrol

Salvestrolii sunt fitonutrienti speciali (fitoalexine) care se gaseau din abundenta in fructe si legume pana la utilizarea pe scara larga a insecticidelor, fungicidelor si a substante toxice, in zilele noastre sunt prezenti in cantitati relevante doar in fructele si legumele cultivate organic.

Fitoalexinele sunt substante naturale cu rol in apararea naturala a plantelor de mucegai, virusi, bacterii, lumina UV si insecte. Planta le produce in cantitati mari atunci cand are nevoie. Deoarece legumele si fructele cultivate in mod conventional sunt pulverizate cu fungicide si alte pesticide, continutul lor de fitoalexina este de obicei scazut. Acest lucru este dezavantajos pentru oameni deoarece anumite fitoalexine (numite salvestroli) ajuta la protejarea noastra de cancer. Salvestrolii, odata absorbiti de celulele tumorale, sunt transformati intr-o substanta toxica care distruge celulele tumorale (prin apoptoza). Enzima necesara pentru aceasta (enzima citocrom P450 CYP1B1) este activa in celulele precanceroase si canceroase (toate tipurile de cancer). Salvestrolii au un puternic efect selectiv asupra tumorilor si lasa neafectate majoritatea celulelor sanatoase ale corpului. In plus, Salvestrolul nu este toxic chiar si in doze mari si poate fi utilizat impreuna cu toate tratamentele comune pentru cancer.

Cantitatea de salvestroli din alimente sau suplimente alimentare este data in puncte. Scala de puncte se bazeaza pe un calcul al cantitatilor de Salvestrol care erau prezente in alimentele zilnice cu peste o suta de ani in urma. Aceasta suma este echivalata cu 100 de puncte. Datorita unei varietati de inovatii in agricultura si industria alimentara, Salvestrolii din alimentele noastre au scazut rapid de atunci. Salvestrolii nu sunt un grup omogen de compusi si structuri chimice. Activitatea lor biologica este masurata prin modul in care reactioneaza cu enzima CYP1B1 si formeaza metaboliti cu potenta diferita. In plus, Salvestrolii nu sunt diferiti doar in ceea ce priveste potenta lor, dar combinatia dintre diferiti Salvestroli poate duce si la efecte sinergice, dupa cum au aratat cercetarile.

Resveratrolul (un fitoestrogen natural care se gaseste in struguri si vin rosu, alune, fructe de padure, prune, unii pini si pielea rosiilor, printre altele) a fost descoperit pentru prima data a fi un substrat pentru CYP1B1 si transformat in piceatanol toxic in celulele tumorale. Numele Salvestrol se bazeaza pe aceasta descoperire (salve inseamna „salvare”, iar strolul este derivat din resveratrol). Cu toate acestea, cercetari ulterioare au aratat ca resveratrolul nu este un salvestrol adecvat (nu este o curba buna doza-raspuns) si, prin urmare, nu poate fi utilizat in suplimentele alimentare care contin salvestrol. Resveratrolul continua sa fie un nutrient interesant, deoarece are cchteva alte efecte asupra sanatatii. Din fericire, peste 20 de fitonutrienti (bioflavonoide, acizi carboxilici, stilbene, stilbenoide) au fost identificati acum in legume, ierburi si fructe, toate avand in comun faptul ca declanseaza apoptoza in celulele canceroase dupa activarea de catre CYP1B1.

Surse de Salvestroli

Legume ecologice (verde, anghinare, sparanghel, creson, rucola, toate tipurile de varza, ardei, avocado, soia incoltita, morcovi salbatici, telina, castraveti, spanac, dovleac, dovlecei, vinete);
Fructe ecologice (fructe rosii, masline, fructe de padure, struguri, mere, capsuni, prune, smochine, zmeura, mandarine, portocale, dude, pere, pepeni, ananas, mango);
Ierburi organice (patrunjel, busuioc, rozmarin, cimbru, salvie, menta, papadie, rooibos, patlagina, maces, ciulin de lapte, paducel (bace), musetel, agrimonia, verbena de lamaie).

Efecte adjuvante Salvestrol

Contribuie la preventie primara a cancerului
Util in terapiile complementare de tratare a cancerului
Contribuie la prevenirea recidivelor cancerului

Recomandari de aplicare

Prevenirea cancerului: 350 puncte Salvestrol pe zi
Terapie complementara a cancerului: >/= 2x 2.000 puncte Salvestrol pe zi (nu au fost observate efecte toxice la doze de pana la 80.000 puncte Salvestrol)
Prevenirea recidivelor cancerului: >/= 2000 puncte Salvestrol pe zi
Obezitate: Cresteti doza cu 50%

Copii intre 4 si 10 ani: Reduceti usor doza

Distribuiti aportul de Salvestroli cat mai mult posibil pe parcursul zilei pentru a obtine niveluri constante in sange. Utilizati intotdeauna Salvestrol in combinatie cu un multi si sinergicii biotina, niacina, vitamina C, magneziu, fier (in cazul deficientei de fier) ​​si seleniu. De asemenea, asigurati-va ca faceti suficient exercitiu (oxigen) si, de preferinta, mancati fructe si legume cultivate organic.

Interactiuni
Nu exista interactiuni nedorite cunoscute intre Salvestrol si medicamentele conventionale.

Monoxidul de carbon (fumatul!) inhiba CYP1B1 si astfel impiedica activarea si producerea efectului salvestrolilor.

Laetrile (amigdalina, „Vitamina B17”), un compus amar din migdale si samburi de caise, piersici, nectarine si prune, care este prezentat ca un agent anticancerigen, inactiveaza CYP1B1 si face Salvestrolul ineficient.

Reziduurile de pesticide de pe fructele si legumele cultivate in mod conventional pot reduce eficacitatea salvestrolilor.

Securitate
Salvestrolii sunt siguri de utilizat. Nu au fost observate efecte toxice cu utilizarea Salvestrolilor, chiar si la doze foarte mari.

Contraindicatii
Nu

Bibliografie
Potter GA și colab. Salvestrols – produse naturale cu activitate selectivă tumorala.J Orthomol Med. 2006;21(1):34-36.
Tan HL şi colab. Salvestrols: o noua perspectiva in cercetarea nutritionala.J Orthomol Med. 2007;22(1):39-47.
Schaefer BA si colab. Cancer si studii de caz conexe care implica salvestrol si CYP1B1.J Orthomol Med. 2012;27(3):131-138.