Uleiul presat la rece este un produs 100% natural care contine majoritatea substantelor nutritive ale plantei din care este realizat. Prin presare la rece se intelege acel procedeu de extragere a uleiului la temperaturi joase, de maxim 49 grade Celsius. Spre comparatie, un ulei normal se produce la temperaturi mult mai mari, care pot ajunge pana la 200 grade Celsius, distrugand multi dintre nutrientii plantei si aromele naturale ale acesteia. 

Exista numeroase sortimente de uleiuri presate la rece, dar in acest articol o sa amintim doar cinci dintre ele, care au numeroase beneficii pentru sanatate:

Ulei din samburi de struguri presati la rece – semintele de struguri contin Vitaminele E si C si se regasesc adeseori ca ingredient in produse cosmetice, deoarece au efect antiimbratranire. De asemenea, acestea au efect antiinflamator dovedit si protejeaza intestinul si articulatiile. Dar, pentru ca este dificil sa consumam seminte de struguri ca atare, intr-o cantitate suficienta pentru organism, uleiul din samburi este o alternativa potrivita. Uleiul presat la rece contine toate substantele nutritive din samburii de strugurisi poate fi administrat intern, cate o lingurita dimineata si seara, dar si extern, cu ajutorul unei dischete cosmetice.

Ulei de susan presat la rece – semintele de susan au o valoare nutritiva ridicata. Ele contin, de exemplu, acid oleic, care ajuta la scaderea colesterolului rau din organism. In plus, reduce riscul de aparitie a tulburarilor cardiovasculare, fiind astfel recomandat pacientilor cu hipertensiune si insuficienta cardiaca. Bogate in niacina, semintele de susan actioneaza in controlul anxietatii, calmeaza dorinta de a manca compulsiv si relaxeaza mintea stresata. Toate aceste beneficii sunt asigurate si prin presarea la rece a semintelor de susan alb, rezultand un ulei de susan bogat in nutrienti. Uleiul de susan presat la rece poate fi utilizat atat intern, cat si extern, conform prospectului ce insoteste produsul.

Ulei de in presat la rece – daca vrei sa urmezi un program de detoxificare, uleiul din seminte de in este aliatul tau. Este un tip de ulei considerat un bun remediu pentru eliminarea substantelor nocive din organism. Uleiul din seminte de in presate de rece furnizeaza acizi grasi, vitamine si potasiu, este folosit in orice pentru a feri pielea de intemperii, avand actiune calmanta. Daca nu consumi suficient peste, uleiul de in furnizeaza din abundenta acid alfa linolenic, un precursor al familiei Omega-3. O lingurita de ulei de in peste salatele tale va imbogati gustul si iti va asigura doza de acizi grasi necesari.

Ulei de migdale dulci – datorita nutrientilor sai, uleiul de migdale presate la rece are beneficii importante pentru sanatatea corpului, atat la interior, cat si la exterior. Printre cei mai importanti nutrienti ai sai se numara: Vitaminele A, B3 si E, zinc, fosfor, magneziu si potasiu, acizi oleici, dar si Omega 3 si 6. Uleiul de migdale intareste oasele, contribuie la o buna memorie, creste nivelul de colesterol bun din organism, trateaza acneea si ingrijiste pielea. Acest tip de ulei poate fi administrat atat intern, cat si extern, conform indicatiilor de pe prospect.

Ulei de catina presata la rece – se spune despre catina ca este un aliment minune si poate chiar asa este. Acest fruct de un portacaliu intens este mai bogat in Vitamina C decat citricele si chiar decat macesul, care este recunoscut si el pentru cat de bogat este in aceasta substanta. Aurul lichid, cum mai este numit, contine antioxidanti, minerale, acizi grasi Omega 3, Omega 6, Omega 7 si Omega 9, dar ci acizi grasi nesaturati si aminoacizi esentiali. Uleiul de catina presata la rece inglobeaza toate aceste substante si are efect benefic asupra pielii, pentru sistemul cardiovascular, sistemul imunitar, dar si pentru ficat.

Pastreaza in camara ta aceste minuni de uleiuri presate la rece si include-le in dieta, pentru a mentine functionarea normala a organismului!