Facebook Pixel

Omega 3 ulei de foca 500mg 120 cps, Provita Nutrition

Rating:
100% of 100
în stoc
Cod
PVN27
73,41 Lei

Foca este un animal care traieste in numar mare in nordul Canadei si in special in Provincia Terra Nova & Labrador. Dr. Cosmas a efectuat cercetari din care a rezultat superioritatea uleiului de foca fata de cel obtinut din pesti. Cel mai aproape de uleiul de foca fiind uleiul de somon salbatic de Pacific. Totusi, studii recente indica faptul ca in timp ce uleiurile de peste oxideaza foarte rapid, uleiul de foca sau balena este foarte rezistent la oxidare pastrandu-si astfel intacte proprietatilre inclusiv potenta si raportul EPA/DHA. Omega 3 (n-3 PUFA) este esterificat in uleiul de foca. De aici si bio-absorbtia marita a acestui ulei in comparatie cu alte surse de Omega 3.

Acizi grasi in uleiul de foca incapsulat, cei mai seminificativi acizi grasi omega-3 in lant alungit sunt:
- acid eicosapentaenoic (EPA, 20:5 n-3)
- acid docosahexaenoic (DHA, 22:6 n-3)
- acid docosapentaenoic (DPA, 22:5 n-3)

Acizii grasi sunt lipide simple pentru ca din ei se sintetizeaza trigliceridele. Sunt de doua tipuri: acizi grasi saturati (palmitic, stearic, etc.) care se gasesc mai mult in grasimile animale si acizi grasi nesaturati (oleic, linoleic, etc.).

Cel mai insemnat este EPA (acidul eicosapentenoic), acid gras de tip omega-3, avand calitatea de a mari fluiditatea sangelui. Uleiul EPA previne aglutinarea celulelor sanguine de a forma cheaguri care altfel, ar putea bloca prematur arterele. Uleiul EPA are ,de asemenea ,calitatea de a reduce trigliceridele si colesterolul total din limfa, precum si de a mari componenta pozitiva a colesterolului (lipoproteine cu densitate inalta – HDL -). Acest ulei actioneaza ca un agent de anti-congelare (“anti-freeze”), preintampinand rigidizarea organismului pestilor la temperaturi joase. Asadar, cu cat mediul in care pestii traiesc este mai rece, cu atat continutul lor de ulei benefic EPA este mai mare. Aproape toate speciile de pesti au aceasta calitate, cu o recomandare speciala pentru somon, macrou, cod, hering, hadok, pastrav, pestele alb, stridii si calmar iar din regnul animal, foca si balena sunt surse bogate in Omega 3.

Un consum prea mare de acizi grasi saturati in detrimentul celor nesaturati duce la ateroscreloza si implicit la boli cardiovasculare. Eschimosii care consuma mult ulei de foca bogat in acizi grasi nesaturati fac rar ateroscleroza. Este demn de remarcat faptul că, în timp ce alimentaţia eschimoşilor conţine peste 13% acizi graşi denumiţi Omega 3 (acizi graşi nesaturaţi cu lanţuri lungi de atomi de carbon in majoritate fiind din uleiul de foca), cea a danezilor de exemplu conţine doar 0,84%. La eschimoşii care consumă carne de foca, aparitia infarctului miocardic este aproximativ de 400 de ori mai mica decât în societăţile civilizate. De asemenea, incidenta cancerului este foarte redusa la eschimosi.

Uleiul de foca este foarte bogat in acid docosapentaenoic (DPA) care nu se gaseste in uleiul de peste sau exista, dar in cantitate insuficienta.

Numeroase alte studii indica eficienta deosebita a uleiului de foca in ateroscleroza, diabet, hipercolesteromie, etc.
Un alt studiu indica eficacitatea combinarii uleiului de foca cu uleiul de somon salbatic sau uleiuri Omega 3 din pesti salbatici (macrou, sardina, anshoa) in tratarea diabetului si aterosclerozei.

Efecte si beneficii:

Ochi si sistem ocular
- ochi uscati;
- degenerare maculara;
- retinita pigmentoasa.

Inima si sistem cardio-vascular
- ateroscleroza;
- aritmie cardiaca;
- boli ale arterelor coronariene;
- infarct miocardic;
- hipertensiune arteriala;

Afectiuni metabolice:
- reducerea valorilor LDL (colesterol rau);
- cresterea valorilor HDL (colesterol bun);
- diabet si insulinorezistenta;

Afectiuni osteo-articulare:
- osteoartrita;
- osteoporoza;
- artrita reumatoida.

Afectiuni mentale si de comportament
- sindrom de atentie deficitara si hiperactivitate (ADHD);
- boala Alzheimer;
- autism;
- sindrom bipolar;
- dementa (senila);
- depresie;
- dislexie;
- schizofrenie.

Afectiuni ale pielii
- acnee, psoriazis si eczeme

Compozitie:
Ulei de foca pur (standardizat) .... 500 mg
asigurand:
   EPA (acid eicosapentaenoic) .... 38 mg
   DHA (acid docosahexaenoic) .... 45 mg
   DPA (acid docosapentenoi) .... 24 mg

Diferenta este reprezinta de alti acizi grasi de tipul acid linolenic si oleic.

Administrare:
2-3 capsule de 2 ori pe zi in timpul mesei.

Prezentare:
120 capsule

Ratings & Reviews
Rating:
100% of 100

Share your thoughts with other customers

Ratings & Reviews

5
Rating:
100% of 100
Magazin online produse naturiste, cosmetice naturale, alimente bio este proprietatea S. C. Expressive Design S. R. L. CUI RO 18852935, Registrul Comertului J40/11499/2006 Copyright © 2011-2018 Eherbal.ro