Facebook Pixel

Chaga (Ciaga) C-Max 60 cps, Provita Nutrition

Rating:
100% of 100
în stoc
Cod
PVN34
70,20 Lei

Ciupercile terapeutice au devenit un remediu alternativ de preferinta atat pentru doctorii naturisticat si pentru cei care se intereseaza personal de sanatatea lor. Capacitatea ciupercilor terapeutice de a preveni si de a trata cancerul si alte probleme legate de sistemul imunitar si sanatatea generala au condus la integrarea lor in protocoale pro-imunitare si anti-cancerigene de catre doctorii japonezi si chinezi, atat in scop terapeutic cat si preventiv.

Ciuperca siberiana Chaga (Inonotus obliquus), o ciuperca din familia Basidomycete a fost folosita de secole in medicina populara ca un remediu traditional atat contra bolilor tumorale cat si in general contra imbolnavirilor gripale in zonele reci, nord-estice ale Rusiei, Bealrus, Polonia precum si in Finlanda si tarile Baltice. Folosirea ei a migrat apoi catre sud fiind integrata si in medicina traditionala chineza. Recent, aceasta ciuperca a atras atentia cercetatorilorefectuandu-se numeroase studii asupra efectelor terapeutice ale polizaharidelor prezente in aceasta ciuperca terapeutica.

In medicina populara ruseasca este denumita si “ciuperca neagra” sau “gaga” in slavona.

In 1999, Mizuno a concluzionat ca hidro-extractul de Chaga prezinta efecte anti-tumorale. Aceleasi concluzii le-au tras si Wasser si Weis tot in 1999. Un studiu mai recent condus de Hwang in 2003 a concluzionat ca hidro-extractul de Chaga opreste proliferarea celulelor canceroase proportional cu durata administrarii. Intr-un studiu din 2007 efectuat pe soareci de laborator, Chen a demonstrat ca extractul din aceasta ciuperca inhiba semnificativ proliferarea celulelor S 180 in cazul sarcomei iar Youn a demonstrat acelasi efect in cazul carcinomei celulelor hepatice HepG2.

Se stie faptul ca dereglarea nucleului ADN-ului si mutatia acestuia prin efect oxidativ contribuie semnificativ la aparitia cancerelor majore precum sunt cele de colon, prostata si san. Gradul de degradare (mutatie) a ADN-ului este astazi unul din markerii biologici cei mai sensibili si eficienti pentru evaluarea stressului oxidativ rezultat din inbalanta intre generarea de radicali liberi si tinerea lor sub control prin mecanisme antioxidante.

In 2008, studiile efectuate de Seung-Shi Ham la Facultatea de Biologie a Universitatii Kangwon din Coreea au concluzionat ca extractul de Chaga are un puternic efect anti-mutagen, efect important pentru preventia cancerelor si stoparea proliferarii celulelor canceroase.

Un studiu din 2009 efectuat de Q. Van la Universitatea Winnipeg din Canada a concluzionat ca extractul de Chaga are si un efect anti-inflamator specific. Inflamatia si raspunsul imunitar sunt de fapt o succesiune de reactii celulare implicand generarea si eliberarea de mediatori celulari imunologici precum citocinele (Wu et al., 2008). Daca procesul de eliberare de citocine nu este tinut sub control (modulat), un volum prea mare de citocine active poate ataca organismul cu efecte devastatoare (atac autoimun).

Nu este, deci, suficient sa se actioneze contra inflamatiei, trebuie simultan modulat si sitemul imunitar pentru a evita efectele auto-imune. Un studiu efectuat in 2007 de Kee-Cheol Song la spitalul din cadrul Universitatii Daejeon, Coreea a pus in evidenta efectul imunomodulator simultan cu cel anti-inflamator al extractului obtinut din aceasta ciuperca.

Alaturi de celelalte ciuperci terapeutice (Reishi, Agaricus, Shiitake, Maitake), Chaga C-Max vine si completeaza arsenalul terapeutic.

Combinarea acestor ciuperci precum si asocierea lor cu alte suplimente sinergice sau complementare precum Super Immune, Serra Plus, Astragalus 9000, Goldenseal Coptis, AHCC, Germaniu Organic, Coenzima Q10 etc. se va face de catre specialistul terapeut de la caz la caz si in functie de compatibilitate, intrucat fiecare individ reactioneaza diferit si fiecare afectiune are particularitatile ei.

De ce este nevoie de vitamina C in compozitie?

Chaga contine zaharida polifenolica bergisterol cu actiune anti-cancerigena. Polizaharidele sunt alcatuite dintr-un mare numar de componente moleculare – milioane de atomi- si aceasta creaza dificultati de asimilare in organism. Vitamina C are proprietatea de a converti polizaharidele in oligoglucan care este usor absorbit de catre organism. Oligoglucanul activeaza macrofagele care trigereaza sistemul imunitar. Macrofagele sunt programate sa devoreze orice elemente straine din organism.

Bergisterolul ataca orice tip de localizare tumorala, si cu preponderenta impotriva celor hormono-dependente (san, uter, ovar, testicul, prostata) dar si ficat, stomac, melanom malign.

Compozitie:
Extract 28 :1 din ciuperca Chaga (Inonotus obliquus) .... 350 mg
(standardizata sa contina minimum 20% polizaharide)
Vitamina C .... 50 mg

Administrare:
1 capsula de 2 ori pe zi de preferinta pe stomacul gol sau dupa sfatul specialistului terapeut.

Pentru preventie si intretinere: 1 capsula intre mese zilnic sau o zi da una nu.

Prezentare:
60 capsule

Ratings & Reviews
Rating:
100% of 100

Share your thoughts with other customers

Ratings & Reviews

5
Rating:
100% of 100
Magazin online produse naturiste, cosmetice naturale, alimente bio este proprietatea S. C. Expressive Design S. R. L. CUI RO 18852935, Registrul Comertului J40/11499/2006 Copyright © 2011-2018 Eherbal.ro