Facebook Pixel

Berberine este un supliment alimentar obtinut din extract de dracila (Berberis vulgaris), standardizat cu minimum 98% clorhidrat de berberina.

Berberina este un alcaloid vegetal care este prezent in mod natural in scoarta, radacinile si tulpinile plantelor apartinand genului Berberis.

Utilizata de secole in medicina traditionala chineza si ayurvedica, berberina este protector cardiovascular, dar poseda si numeroase proprietati hipocolesterolemiante, antidiabetice, antioxidante, antimicrobiene, antidiareice, neuroprotectoare, antiobezitate, hepatoprotectoare si de stimulare a digestiei.

In prezent, cercetarile efectuate pe berberina se concentreaza pe proprietatile, beneficiile si efectele acesteia asupra diabetului de tip 2, dar si pe protectia cardiovasculara rezultata din capacitatea de a scadea nivelul colesterolului.

Berberina reduce glicemia
Potrivit unui studiu publicat in 2015, berberina poate contribui la scaderea glicemiei. Astfel, berberina poate ajuta la prevenirea diabetului de tip 2 si a complicatiilor acestuia (inclusiv afectiunile cardiovasculare si neuropatia diabetica (Planta Med, 2015 Aug; Natural Products for the Treatment of Type 2 Diabetes Mellitus).

S-a dovedit de asemenea ca berberina actioneaza asupra metabolismului glucidelor si lipidelor, asupra factorilor inflamatori si rezistentei la insulina, in cazul pacientilor cu sindrom metabolic (Exp Ther Med. 2019 Apr; Effects of berberine on glucose-lipid metabolism, inflammatory factors and insulin resistance in patients with metabolic syndrome; Changfu Cao and Meiqing Su).

Cercetarile au demonstrat ca berberina are o actiune hipoglicemianta asemanatoare cu metforminul, adica actioneaza atat pentru scaderea nivelului de zahar din sange, cat si pentru evitarea hiperglicemiei caracteristice diabetului de tip 2. Un studiu publicat in 2008 a aratat ca o doza de 500 mg berberina, administrata de 2-3 ori pe zi, timp de 3 luni, poate contribui la mentinerea glicemiei in limite normale, la metabolismului lipidelor (Metabolism, 2008 May; Efficacy of berberine in patients with type 2 diabetes mellitus; Jun Yin, Huili Xing, Jianping Ye).

Berberina poate scadea nivelul glicemiei in mai multe moduri:

Prin actiunea asupra unei enzime (AMPK) cu rol important in homeostazia energiei celulare si controlarea metabolismului grasimilor si glucidelor.
Prin cresterea sensibilitatii la insulina, stimularea absorbtiei si utilizarea glucozei in organism.
Prin actiunea asupra receptorilor de insulina, reducand rezistenta la insulina a celulelor.
Prin reglarea gluconeogenezei (mecanism care duce la sinteza glucozei in ficat).
Prin incetinirea descompunerii carbohidratilor din intestine.
Berberina contribuie la scaderea colesterolului
Berberina poate preveni aparitia bolilor cardiovasculare, contribuind la mentinerea in limite normale a colesterolului si trigliceridelor.

Berberina stimuleaza absorbtia colesterolului din sange de catre ficat si eliminarea acestuia spre bila, rezultatul fiind scaderea degradarii receptorilor lipoproteinei LDL. Mai mult, berberina contribuie la reducerea sintezei trigliceridelor.

In cazul persoanelor cu sindrom metabolic, berberina poate fi asociata cu coenzima Q10 si astaxantina, pentru scaderea colesterolului si mentinerea in limite normale a tensiunii arteriale.

Berberina sustine scaderea in greutate
Berberina contribuie, de asemenea, la scaderea in greutate datorita actiunii sale pe reglarea nivelului de insulina. Un studiu efectuat pe persoane obeze carora li s-au administrat 500 mg de berberina, pentru o perioada de 12 saptamani, a avut ca rezultat reducerea greutatii corporale cu circa 2,2 kg/saptamana si scaderea grasimii din corp cu circa 3,6%.

Berberina stimuleaza sanatatea gastrointestinala
Berberina protejeaza sanatatea gastrointestinala, sustine apetitul normal si secretiile digestive normale, sanatatea si functionarea tractului intestinal.

Studiile au vorbit, de asemenea, despre actiunea berberinei in SIBO (sindromul suprapopularii bacteriene a intestinului subtire). Tratamentul conventional in SIBO este reprezentat de antibiotice. Un studiu publicat in revista Globam Advances in Health and Medicine a aratat ca berberina actioneaza la fel de bine si este la fel de sigura ca un antibiotic in SIBO (Glob Adv Health Med. 2014 May; Herbal Therapy Is Equivalent to Rifaximin for the Treatment of Small Intestinal Bacterial Overgrowth; Victor Chedid, MD, Sameer Dhalla, MD, John O. Clarke, MD, Bani Chander Roland, MD, Kerry B. Dunbar, MD, Joyce Koh, MD, Edmundo Justino, MD, Eric Tomakin, RN, and Gerard E. Mullin, MD).

Berberina are efect antibacterian, antiinfectios, antidiareic.

Efecte si beneficii Berberine

- sanatate cardiovasculara.
- mentinerea nivelului normal al glicemiei.
- reducerea valorilor trigliceridelor plasmatice.
- normalizarea valorilor colesterolului.
- reducerea greutatii corporale.
- sanatate gastrointestinala.
- efect antioxidant.
- intareste imunitatea.
- efect pozitiv asupra sistemului digestiv (antifungic si antimicrobian intestinal).

Compozitie:
Per capsula:
Extract hidroetanolic 50:1 din scoarta si radacina de Dracila (Berberis vulgaris), standardizat cu min. 98% clorhidrat de berberina** .... 500 mg.
Capsula vegetala: hipromeloza*.
Provenienta: *UE; **Non-UE.

Administrare:
Doze uzuale (adulti): cate o capsula de 1-2 ori pe zi, de preferinta pe stomacul gol sau conform recomandarii specialistului.

Prezentare:
60 capsule vegetale

Ratings & Reviews

Scrieți o recenzie

Ratings & Reviews

Scrieți o recenzie

Magazin online produse naturiste, cosmetice naturale, alimente bio este proprietatea S. C. Expressive Design S. R. L. CUI RO 18852935, Registrul Comertului J40/11499/2006 Copyright © 2011-2018 Eherbal.ro