Facebook Pixel

Ashwagandha 60 cps, Herbagetica

în stoc
Cod
HER30
32,33 Lei

Ashwagandha Extract Premium de la Herbagetica se diferentiaza prin formula exceptionala cu cel mai intens extract de Ashwagandha: 7% withanolide – extract Ashwagandha garantat cu cea mai mare standardizare disponibila, dubla standardizare (Extract Ashwagandha garantat cu 7% - withanolide, 1% -alcaloizi)

Sub forma de capsule vegetale, ce pot fi administrate si in dietele vegetariene/vegane.

Efecte si beneficii Ashwagandha

Pana in prezent s-au efectuat cel putin 220 de studii aspura beneficiilor medicale ale radacinii de Ashwagandha. In urma acestora s-a concluzionat ca Aswagandha are urmatoarele efecte:
- antistres natural
- efect adaptogen – creste rezitenta organismului la stres
- combate efectele stresului, previne oboseala cronica si elimina starile de confuzie
- reduce starile de anxietate sau depresie fara a provoca somnolenta
- induce starea de calm fara a incetini procesele mentale si fiziologice
- imbunatateste memoria si capacitatea de concentrare
- protejeaza creierul de efectele degenerative
- scade nivelul de cortizol
- efect antioxidant
- conserva functiile cognitive odata cu inaintarea in varsta
- stimuleaza spermatogeneza

Ashwagandha (Withania somnifera) este un  adaptogen, fiind recunoscut ca neuroprotector, calmant pentru sistemul nervos si reglator hormonal. Folosita de peste 5 000 de ani in medicina Ayurveda, Ashwagandha sustine organismul in situatii de stres, oboseala si anxietate.

Se recomanda persoanelor cu un stil de viata modern si stresant si celor cu probleme de somn, anxietate, exces de cortizol si/sau probleme de fertilitate.

La ora actuala, Ashwagandha este din ce in ce mai populara in randul tinerilor activi. Acestia au nevoie de un tonus mental exceptional, multa energie şi de inducerea starii de calm fara ca procesele mentale si fiziologice sa fie afectate.   

Ashwagandha - Antistres natural
Stresul acapareaza din ce in ce mai mult viata noastra de zi cu zi, fiind o adevarata epidemie pe care nu o constietizam. Esecurile emotionale, toxinele din mediu, traumele fizice, presiunea locului de munca si nutritia deficitara contribuie la declansarea stresului. Acesta epuizeaza corpul de nutrienti critici, provocand oxidarea celulelor ce cauzeaza, pe termen lung, efecte negative asupra sanatatii.

Un tratament naturist cu Ashwagandha este benefic pentru cresterea rezistentei la stres si reducerea actiunii sale negative asupra organismului.

Efect antioxidant
Imbatranirea prematura asociata tensiunii cronice la nivelul sistemului nervos este legata de cresterea stresului oxidativ. Drept urmare creste riscul de aparitie a bolilor cronice precum cancer, bolile de inima sau bolile neurodegenerative (Alzheimer, Parkinson etc.)

Studii recente efectuate la doua universitati din India au descoperit ca extractul de Ashwagandha are in componenta sa substante active ce stimuleaza in mod natural secretia a 3 compusi cu efect antioxidant: superoxid dismutaza, catalaza si peroxidaza de glutation. Cu aceste proprietati  Ashwagandha elimina radicalii liberi si se previne reaparitia lor.

Protejaza creierul
Stresul permanent cauzeaza degradarea celulelor neuronale provocand aparitia bolilor mentale sau neurodegenerative. Studiile axate pe eficienta Ashwagandha la nivelul protectiei neuronale au concluzionat ca aceasta planta scade cu 80% numarul de celule deteriorate in urma unei perioade de stres prelungit.

Reduce nivelul de cortizol
In urma celui mai mare studiu clinic realizat asupra efectului Ashwagandha la om, s-a aratat ca planta reduce nivelul de cortizol cu pana la 26%. Cresterea nivelului de cortizol este strans legata de expunerea permanenta la stres, fapt ce cauzeaza o intensificare a proceselor inflamatorii si degenerative din organism.

Pe langa reducerea nivelului de cortizol, Ashwagandha are si un puternic efect anti-anxietate si antidepresiv. S-a demonstrat ca Ashwagandha sustine regenerarea si reconstructia celulelor nervoase si a sinapselor, ameliorand astfel simptomele specifie depresiei, anxietatii sau a problemelor de memorare si concentrare.

Preventia bolilor degenerative  
Efectul antioxidant si neuro-regenerator sugereaza ca Ashwagandha ar putea ajuta la inversarea efectelor degenerative asupra sistemului nervos. Din acest motiv planta este considerata o solutie puternica impotriva dementei, a bolii Alzheimer si a altor tulburari neurodegenerative.

Adjuvant in:
- combaterea stresului
- protectia sistemului nervos
- boli neurodegenerative: Alzheimer, Parkinson etc.
- cresterea adaptarii la stres
- probleme de somn
- depresie si anxietate

Ashwagandha sau Ginsengul indian:
Ashwagandha Extract Premium are dubla standardizare, cu cel mai mare continut de withanolide - 7% si alcaloizi - 1%. Cheia eficientei Ashwagandha Extract Premium este continutul de withanolide, care ajuta la echilibrarea unei game largi de functii biochimice. Withanolidele, alcaloizii, acizii grasi si aminoacizii din radacina de Ashwagandha cresc rezistenta organismului la stres si la toxinele din mediu.

Extractul de Ashwagandha standardizat cu 7% withanoline asigura potenta ridicata a produsului.

Extractul de radacina de Ashwagandha, standardizat cu 7% withanolide – cea mai mare standardizare disponibila - are efect puternic antioxidant, protejand sistemul nervos de efectele degenerative cauzate de stresul oxidativ. Continutul bogat de withanolide previne aparitia bolilor neurodegenerative, poate chiar sa refaca conexiunile neuronale distruse, imbunatateste capacitatea de concentrare si induce starea de calm.

Ashwagandha este si un foarte bun reglator hormonal. Ajuta la reducerea nivelului de cortizol care este foarte ridicat in situatiile de stres intens. In cazul femeilor, stimuleaza circulatia la nivelul organelor reproducatoare, iar pentru cele aflate la menopauza, amelioreaza starile de depresie si bufeurile. Pentru barbati, ashwagandha reduce efectele cauzate de stres si creste libidoul si stimuleaza spermatogeneza.

Piperina este un potentator de biodisponibilitate pentru compusii activi din Ashwagandha, asigurand eficienta produsului si absorbtia ridicata a acestuia in organism

Compozitie:
Per 1 capsula
Extract 5-8:1 din parti aeriene si radacini de Ashwagandha / Ginseng-indian (Withania somnifera), standardizat cu 7% withanolide si 1 % alcaloizi .... 400 mg
Piper-negru (Piper nigrum) standardizat cu 5% piperine .... 10mg

Prezentare:
60 capsule   

Ratings & Reviews

Scrieți o recenzie

Ratings & Reviews

Scrieți o recenzie

Magazin online produse naturiste, cosmetice naturale, alimente bio este proprietatea S. C. Expressive Design S. R. L. CUI RO 18852935, Registrul Comertului J40/11499/2006 Copyright © 2011-2018 Eherbal.ro