Facebook Pixel

Vitamina B12 metilcobalamina forte 1000mcg 60 cps, Konig Nutrition

Disponibilitateîn stoc
SKU
KNG19
57,00 Lei
Producator

Vitamina B12 metilcobalamina forte

Vitamina B12 este recomandata pentru afectiuni psihice, afectiuni neurologice, anemie.
Contribuie la functionarea normala a sistemului nervos si la metabolismul energetic normal.

Deficienta severa de vitamina B12 poate conduce la disfunctii neurologice asemanatoare cu dementa sau Alzheimer. Deficiente moderate conduc la amorteli la extremitati, scaderea memoriei, anemie, astm, depresie nervoasa, scleroza multipla, tinnitus, neuropatie diabetica si scaderea numarului de spermatozoizi.

Exista pe piata doua forme de vitamina B12 si anume cianocobalamina si metilcobalamina. Studiile clinice au indicat ca daca pentru sanatatea generala cianocobalamina poate fi utila prin suplimentare, mai ales inclusa in multivitamine sau in B-complex de uz general, in schimb efectele terapeutice sunt aproape zero cand organismul deja bolnav nu mai poate sa converteasca cianocobalamina in metilcobalamina.
Metilcobalamina s-a dovedit insa ca are are efecte neuro-terapeutice excelente fiind preluata si utilizata direct si imediat de catre organism.

Functiile vitaminei B12
Joaca un rol important in buna functionare a sistemului nervos, ajutand la intretinerea tecii de mielina care protejeaza fibrele nervoase. Deteriorarea milelinei este asociata cu boli grave ale sistemului nervos precum scleroza multipla.
Participa la sinteza ADN-ului, a fierului, a vitaminei C, a acidului pantotenic (vitamina B-5), acidului folic (vitamina B-9).
Intervine in procesul de producere a globulelor rosii.
Ajuta la metabolismul proteinelor, lipidelor si glucidelor.
Contribuie la functionarea normala a celulelor nervoase atat din creier cat si din maduva spinarii.
Reduce nivelul de homocisteina in sange. Homocisteina este o substanta cu caracter coagulant (ingroasa sangele) care este un factor de risc in bolile cardiovasculare.
Ajuta la in protectia celulelor hepatice prin impiedicarea depunerii grasimilor in ficat (steatoza hepatica).
Numeroase studii au conclus ca vitamina B12 (ca de altfel toate vitaminele B) se asimileaza mult mai bine daca este asociata cu o proteina.

Compozitie:
Per capsula
Vitamina B12 forte bio-activa (metilcobalamina naturala) ... 1000 mcg
Concentrat de proteina din orez ... 340 mg

Prezentare: 
60 capsule

Scrie o recenzie
Spune-ne parerea ta despre acest produsVitamina B12 metilcobalamina forte 1000mcg 60 cps, Konig Nutrition