Facebook Pixel

Rhodiola (Rodiola) 150mg 60 cps, Natural Factors

în stoc
Cod
NAF8
34,30 Lei

Rhodiola sustine capacitatea de adaptare a organismului la stres, contribuie la imbunatatirea functiilor sistemului nervos.

Radacina plantei Rhodiola Rosea contine peste 140 de ingrediente active, este utilizata de secole pentru a trata anxietatea, oboseala si depresia.

Efecte si beneficii Rhodiola

Poate scadea stresul
Un studiu a investigat efectele extractului de Rhodiola la 101 persoane stresate. Participantilor li s-a administrat 400 mg pe zi, timp de 4 saptamani.
Dupa doar 3 zile s-au constatat imbunatatiri semnificative ale simptomelor de stres, cum ar fi: oboseala, epuizarea si anxietatea.
Aceste imbunatatiri au continuat pe parcursul studiului.

Poate combate oboseala
Stresul, anxietatea si somnul inadecvat sunt doar cativa factori care pot contribui la oboseala fizica si mentala. Datorita proprietatilor sale adaptogene, Rhodiola ajuta la ameliorarea starii de oboseala. Un studiu de 4 saptamani la 60 de persoane cu oboseala legata de stres, a analizat efectele asupra calitatii vietii si a simptomelor de oboseala, depresie si atentie. Participantii au primit zilnic fie 576 mg de rhodiola, fie placebo. S-a constatat ca rhodiola a avut un efect pozitiv asupra nivelului de oboseala si atentie, comparativ cu placebo.

Ajuta la reducerea simptomelor depresiei
Depresia este o boala comuna, dar grava, care afecteaza negativ modul de viata. Se crede ca apare atunci cand substantele chimice din creier, numite neurotransmitatori, devin dezechilibrate. intr-un studiu de 6 saptamani privind eficacitatea rhodiolei asupra simptomelor depresiei, 89 de persoane cu depresie usoara sau moderata, au fost alocate la intamplare pentru a primi 340 mg de extract de rhodiola sau placebo. Pacientii care au primit Rhodiola au inregistrat imbunatatiri semnificative ale depresiei generale, insomniei si stabilitatii emotionale, in timp ce grupul placebo nu a prezentat imbunatatiri.

Imbunatateste functia creierului
Un studiu a testat efectele asupra oboselii mentale la 56 de medici care lucreaza noaptea. Medicii au fost repartizati la intamplare pentru a primi fie 170 mg de rhodiola, fie o pastila placebo pe zi, timp de doua saptamani. Rhodiola a redus oboseala mentala si a imbunatatit performanta muncii cu 20%, comparativ cu placebo.

Intr-un alt studiu, studentii au prezentat o oboseala mentala redusa semnificativ, un somn imbunatatit si o motivatie crescuta de a studia dupa ce au luat suplimente cu Rhodiola, timp de 20 de zile. Rezultatele la examene au fost, de asemenea, cu 8% mai bune decat cele din grupul placebo.

Poate imbunatati performanta exercitiului fizic
Intr-un studiu, participantilor li s-a administrat 200 mg de Rhodiola sau placebo, cu 2 ore inainte de a efectua un test de ciclism. Cei care au luat Rhodiola au putut sa exerseze, in medie cu 24 de secunde, mai mult decat cei care au primit placebo. in timp ce 24 de secunde pot parea putine, diferenta dintre primul si al doilea loc intr-o cursa poate fi de milisecunde.

Un alt studiu a analizat efectele sale asupra performantei exercitiului de rezistenta. Participantii au mers cu bicicleta pentru o cursa simulata de sase mile (aproximativ 11 Km). Cu o ora inaintea cursei, participantilor li s-a administrat Rhodiola la o doza de 3 mg/kg de greutate corporala sau placebo. Grupul care a administrat Rhodiola a incheiat cursa semnificativ mai rapid decat grupul placebo.

Compozitie:
Per 1 capsula
Extract etanolic din radacini de Rhodiola rosea cu 3% salidrozide .... 150 mg
Capsula: gelatina
Agent de incarcare: celuloza microcristalina
Emulsifiant: stearat de magneziu vegetal
Nu contine: coloranti, agenti de conservare sau indulcitori artificiali, produse lactate, amidon, zahar, grau, gluten, fermenti, soia, porumb, oua, produse din peste si produse ale marii, sare, nuci.

Administrare:
Doza recomandata pentru adulti: 3 capsule pe zi sau cum va recomanda specialistul.

Prezentare:
60 capsule

Atentionari si precautii
Nu consumati chiar inainte de culcare.
Consultati specialistul daca simptomele persista sau se agraveaza.
Consultati specialistul inainte de utilizare daca sunteti insarcinata sau alaptati, daca luati antidepresive, cotraceptive, sau daca urmati hormonoterapie substitutiva (HTS). Incetati administrarea in caz de insomnie sau iritabilitate.
Nu folositi daca suferiti de tulburari bipolare sau apartinand spectrului tulburarilor bipolare.
A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic.
Suplimentele alimentare nu inlocuiesc o dieta variata si echilibrata si un mod de viata sanatos.

Ratings & Reviews

Scrieți o recenzie

Ratings & Reviews

Scrieți o recenzie

Magazin online produse naturiste, cosmetice naturale, alimente bio este proprietatea S. C. Expressive Design S. R. L. CUI RO 18852935, Registrul Comertului J40/11499/2006 Copyright © 2011-2018 Eherbal.ro