Facebook Pixel

Heena este o pudra naturala obtinuta dintr-un amestec de plante medicinale ayurvedice. Heena, este un colorant si un reconditionant natural al parului ce confera parului o frumoasa si stralucitoare nuanta roscata.

Prin stimularea circulatiei sanguine la nivelul radacinii firului de par si a efectului sau nutritiv este un revitalizant natural care ofera vigoare si stralucire parului.

Are un puternic efect antiseptic care protejeaza pielea capului de infectii. Combate iritatiile pielii induse de radiatiile solare si transpiratia abundenta.
Este utila si in cazul unor leziuni cutanate usoare si arsuri de gradul I, provocate de lichide fierbinti sau flacara.

Proprietatile plantelor din compozitie:
Lawsonia inermis (Henna) - principiul colorant din henna este lawsona sau 2-hidroxi-1, 4-naftochinona (naftalendiona) care este prezenta in frunzele uscate la o concentratie de 0, 5-2%. Acesta se fixeaza puternic pe proteinele din firul de par, ceea ce face ca vopsirea sa fie foarte rezistenta si durabila. Alti compusi chimici ai hennei sunt flavonoidele (luteolina, acacetina) si taninurile (acidul galic, acidul tanic) care contribuie la fixarea pigmentului in procesul de vopsire. Polizaharidele din planta (mucilagiile) confera pastei de henna o consistenta optima pentru fixarea pe firul de par si desfasurarea optima a procesului de vopsire. Culoarea parului este dependenta de textura, porozitatea si cuticula firului de par. Culoarea este durabila si rezistenta la spalare.
Emblica officinalis (Amla, Agrise indiene) - fructele de Amla sunt o sursa bogata de substante nutritive esentiale si in special vitamina C care protejeaza parul impotriva radicalilor liberi, incetineste caderea parului, intareste radacinile si reduce aparitia matretii.
Centella asiatica (Gotu kola) - este o planta folosita in medicina ayurvedica pentru proprietatile sale cicatrizante si regenerante. Centella asiatica este o sursa bogata de uleiuri esentiale, aminoacizi, flavonoide, fitosteroli, rasini si acizi grasi, care contribuie la regenerarea si revitalizarea parului si epidermei capului.
Trigonella foenum graecum (Schinduf) - datorita efecului remineralizant si vitaminizant este stimulata cresterea normala a parului, conferind parului volum si stralucire.
Eclipta alba (Bhrinraj) - planta este un tonic capilar, stimuleaza cresterea unui fir de par sanatos si stralucitor.
Acacia concinna (Shikakai) - planta denumita si "fructul pentru par" este folosita de milenii pentru ingrijirea parului. Mentine sanatatea parului, intareste radacinile, stimuleaza cresterea si ii confera vitalitate si stralucire. Sustine mentinerea pH-ul natural al pielii capului. Folosita in mod constant, shikakai reduce ruperea firelor de par si despicarea varfurilor.
Terminalia chebula (Haritaki) - principiile active din fructe (taninuri) stimuleaza cresterea parului si intareste radacinile. Incetineste albirea prematura a parului.

Ingrediente:
Lawsonia inermis (Henna), pudra din frunze .... 50 g
Eclipta alba (Bhringraj), pudra din parti aeriene .... 10 g
Emblica officinalis (Amla), pudra din fructe .... 10 g
Acacia concinna (Shikakai), pudra de pastai .... 10 g
Trigonella foenum graecum (Schinduf), pudra de seminte .... 10 g
Terminalia chebula (Haritaki), pudra de fructe .... 5 g
Centella asiatica (Gotu kola), pudra din parti aeriene .... 5 g

Utilizare:
Se iau 2-3 lingurite de pudra Heena si se amesteca cu apa calda pana se obtine o pasta, se lasa intre 4 si 6 ore in repaus. Se aplica peste par si peste tot scalpul si se lasa sa actioneze pana se usuca pasta. Se clateste apoi cu apa din abundenta.
Pentru a obtine o culoare roscat inchis, se poate adauga o lingurita de ceai negru sau cafea.
Se recomanda a nu se folosi samponul in ziua vopsirii.

Prezentare:
100 g

Ratings & Reviews

Scrieți o recenzie

Ratings & Reviews

Scrieți o recenzie

Magazin online produse naturiste, cosmetice naturale, alimente bio este proprietatea S. C. Expressive Design S. R. L. CUI RO 18852935, Registrul Comertului J40/11499/2006 Copyright © 2011-2018 Eherbal.ro