Scrieți o recenzie
Prin continutul in ulei volatil (bogat in camazulena), substante amare de natura sesquiterpenica (matricina si matricarina), flavonoide, glucozide ale quercetolului, kaemferolului, apigenolului si alti agliconi, substante de natura cumarinica, colina, mucilagii, acizi polifenolicarboxilici, carotinoide, glucide, pectine si saruri minerale, ceaiul de musetel sustine sanatatea aparatului digestiv, a cailor respiratorii si a rinichilor.
Efecte si beneficii Ceai de Musetel
- stimularea secretiei sucurilor gastro-intestinale, la inhibarea proceselor fermentative si favorizarea eliminarii gazelor din intestin;
- contribuie la reglarea functiilor hepatice;
- asigura o buna protectie a mucoasei gastro-duodenale si a mucoaselor cailor urinare;
- contribuie la mentinerea sanatatii cailor respiratorii superioare si imbunatateste respiratia;
- manifesta actiune benefica asupra sistemului nervos, favorizeaza instalarea unui somn linistit si calmeaza starile tensionate;
- ajuta la revigorarea organismului, poate induce o stare generala de bine.
Compozitie:
Pulbere obtinuta din capitulele florale de Musetel (Matricariae flos).
Utilizare:
Se prepara din 1-2 plicuri x 1,0 g la 250 ml apa fierbinte, prin infuzare timp de 5-10 minute.
Infuzia se consuma neindulcita, calduta de 2-3 ori pe zi, preferabil intre mese pe stomacul gol sau ori de cate ori este necesar.
Pentru protejarea mucoasei gastro-duodenale, se poate face in cure de 2-3 luni sau la recomandarea specialistului.
Prezentare:
Cutie plianta continand 25 plicuri a cate 1,0 g.
Ratings & Reviews
Scrieți o recenzie