Scrieți o recenzie
Ceai de Macese frunze, flori,fructe este un adevarat depozit de vitamina C (stabilizata prin prezenta indeosebi a acidului malic si citric) si o sursa importanta de antioxidanti.
Datorita continutului ridicat in vitamina C si acid dehidroascorbic, ceaiul de maces joaca un rol important in:
- procesele de oxidoreducere
- in respiratia celulara
- de incetinire a proceselor de degenerare tisulara datorita actiunii nocive a radicalilor liberi.
Contine substante biologic active cu valoare nutritiva deosebita pentru organismul uman:
- provitamina A
- carotenoide cu beta-caroten
- licopen
- vitaminele B1, B2, K, PP, P, alfa si beta-tocoferol (vitamina E)
- acid nicotinic
- oligoelemente (magneziu, calciu, fier, mangan, fosfor, potasiu, seleniu, zinc);
- polifenoli, antociani, bioflavonoide, acizi organici, pectine, zaharuri
- florile contin ulei volatil, iar semintele vitamina F si cantitati insemnate de vitamina E, acizi grasi esentiali (acid linolic, linoleic si acid arahidonic).
Prin prezenta in special a vitaminei P contribuie la mentinerea normala a permeabilitatii si elasticitatii capilarelor, mareste rezistenta acestora si duce la normalizarea circulatiei sanguine.
Bogatia de substante bioactive antioxidante, actiunea de potentare antivirala a interferonului il face deosebit de eficace pentru stimularea imunitatii
Efecte si beneficii Ceai de Macese
- aparat digestiv
- sistem cardiovascular, de protectie a circulatiei coronariene si a circulatiei periferice
- favorizeaza dezvoltarea normala a sistemului nervos la copii
- previne procesele de imbatranire precoce, de activare si imbunatatire a activitatii metabolismelor glucidic, protidic si lipidic
- are un efect hipoglicemiant, de stabilizare a glicemiei, stimuleaza biosinteza colagenului, a hormonilor steroizi
- are rol antiinflamator.
Este un supliment alimentar cu rol de tonifiere, un excelent energizant si vitaminizant, care poseda proprietati de revigorare si remineralizare, benefic in diferite tulburari functionale provocate de carenta unor vitamine in perioada de convalescenta dupa boli infecto-contagioase, interventii chirurgicale, chimio- si radioterapie sau alte boli consumptive (care slabesc organismul) atat la persoanele in varsta cat si la copii.
Continutul bogat in substante bioactive imprima produsului si alte insusiri diuretic-depurative, usor laxative, hepatoprotectoare (fiind util in afectiuni hepatice si renale), eficace in obezitate prin inhibarea procesului de depunere a tesutului adipos, de eliminare a unor substante nocive pentru organism.
Ca supliment alimentar dietetic este benefic:
- in perioadele de suprasolicitare fizica si efort intelectual, anxietate, nevroza, in convalescenta dupa boli infectioase, raceli, febra;
- in diferite forme de avitaminoza;
- pentru stimularea poftei de mancare si cresterea rezistentei organismului.
Ceaiul de maces se recomanda cu deosebire in perioada de iarna si inceput de primavara cand continutul in vitamine al alimentatiei specifice acestor perioade este scazut, conferind totodata o rezistenta sporita la boli infectioase, in special pentru copii si persoane in varsta.
Compozitie:
Pulbere din fructe de maces (Cynosbati fructus ) .... 0,75 g
Pulbere din frunze si flori de maces (Rosae canina folium cum flore) .... 0.75 g.
Preparare:
Prin infuzare din 1-2 plicuri x 1.5 g la 250 ml apa fierbinte timp de 10-15 minute.
Se foloseste sub forma de infuzie calda sau rece, indulcita, de 2-3 ori pe zi sau ori de cate ori este nevoie, in cure de lunga durata; este benefic in special primavara si in sezonul rece.
Prezentare:
Cutie plianta continand 25 plicuri x 1,5 g.
Ratings & Reviews
Scrieți o recenzie