Ceai de Anason
Ceaiul de Anason este recomandat pentru reducerea spasmelor care apar la nivelul tractului gastrointestinal, imbunatatirea digestiei si cresterea secretiei de lapte la lauze.
Contribuie la:
Intern:
- reducerea balonarii si a spasmelor care apar la nivelul intestinului (la copii si adulti);
- imbunatatirea digestiei si cresterea poftei de mancare;
- normalizarea secretiilor digestive (gastrice, pancreatice, intestinale si biliare);
- cresterea secretiei de lapte la lauze;
- mentinerea sanatatii arborelui bronsic.
Compozitie:
Anason (Pimpinella anisum) - seminte.
Administrare:
Pulberea cu administrare sublinguala - planta se macina fin cu o rasnita electrica. Se ia, o lingurita rasa de patru ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se tine sub limba timp de 10-15 minute, dupa care se inghite cu apa.
Infuzia - se prepara din 2 lingurite cu planta adaugate la 250 ml de apa clocotita, se mentine timp de 15 minute la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol.
Se administreaza 2-3 cani cu infuzie pe zi, cu 30 de minute inainte de mese.
Prezentare:
50 g