Top 5 suplimente naturiste care te feresc de raceala in sezonul rece

Sezonul rece este o perioada destul de greu de suportat pentru organismul nostru, mai ales atunci cand vine vorba de raceli, gripe, bacterii sau virusuri. Multe persoane se confrunta cu problema gripei si racelii in perioada rece, insa multi dintre noi nu avem grija sa “ajutam” organismul cu o serie de
suplimente si vitamine care sa il faca sa treaca cu bine de aceasta perioada.
Tranzitia de la anotimpul cald la cel rece poate fi uneori un soc pentru organism. Daca el nu are doza necesara de vitamine cu ajutorul careia sa lupte cu bacteriile, acest lucru poate duce la diferite raceli sau alte situatii neplacute.
De aceea, am pregatit o lista cu 5 suplimente naturiste care te vor ajuta sa te feresti de raceala si gripa!

1. Vitamina D
Vitamina D este una dintre cele mai studiate si populare vitamine din momentul de fata. Este dovedit de specialisti ca aceasta vitamina ne ajuta sa prevenim raceala, gripa, dar ajuta si cand vine vorba de alte numeroase conditii medicale.
Vitamina D este produsa, in mod normal, chiar de organismul nostru. Acest lucru se intampla cand ne expunem la soare. De aceea, in sezonul rece este mai dificil sa profitam de razele soarelui si organismul poate sa aiba deficit de vitamina D. Suplimentele cu vitamina D te pot ajuta sa te feresti de raceala si gripa!
Vitamina D se gaseste si in ciuperci, oua, somon sau sardine.

2. Vitamina C
Vitamina C este cea mai utilizata vitamina atunci cand vine vorba de raceala, gripa si de lupta cu o imunitate scazuta. Efectul benefic al vitaminei C este recunoscut la nivel international! De aceea, poti opta pentru o cura de vitamina C pe care sa o iei atat tu, cat si copiii tai. Fiti pregatiti de sezonul rece fara surprize neplacute!
In ceea ce priveste alimentatia, vitamina C se gaseste in kiwi, conopida, ananas, rosii, patrunjel, ardei gras, dar si in fructele de padure si in cictrice.
Vitamina C se poate administra inca de la varsta frageda de 3 ani.

3. Echinaceea
Impreuna cu o dieta bazata pe fructe si legume, o viata ce presupune miscare zilnica si suplimente naturiste cu echinaceea, poti reusi sa treci peste sezonul rece fara sa fii doborat de raceala sau gripa!
Remediile naturiste cunoscute pentru eficienta lor impotriva racelilor sunt produsele ce contin Echinaceea.
Studiile arata ca echinaceea stimuleaza in mod natural sistemul imunitar, asa ca rezultatele pozitive nu vor intarzia sa apara!

4. Seleniul
Seleniul stimuleaza producerea de globule albe, globule ce ajuta sistemul imunitar sa fie mai puternic, dar si organismul sa grabeasca vindecarea atunci cand este cazul.
Seleniul se gaseste atat in ficat, ciuperci, fructe de mare, dar si in peste. Daca ai nevoie de o cura de suplimente naturiste cu seleniu, iti recomandam Seleniu Organic. Contribuie la stimularea sistemului imunitar, dar si la protejarea celulelor impotriva stresului si are multe alte benficii!

5. Zinc
Zincul este un mineral extrem de pretios pentru organismul nostru. Zincul ajuta la producerea mai multor anticorpi, reduce durata racelii si te ajuta sa te recuperezi mult mai repede.
Alege si tu astfel de suplimente naturiste cu zinc pentru a relua controlul asupra organismului tau.
Zincul se poate gasi si in lactate, salata verde, oua, seminte de dovleac sau ciocolata neagra.