Facebook Pixel

Argila Albastra de Raciu pulbere 1kg

în stoc
Cod
AAR1
42,83 Lei

Argila albastra de Raciu contine principalele minerale de care are nevoie organismul uman: magneziul, potasiul, sodiul, fierul, calciul, sulful, siliciul precum si oligoelemente ca argitul, germaniul, titan etc., ce activeaza asa numitele metalo-enzime, foarte importante in reglarea metabolismului uman.

Rezultatele analizelor continutului mineralogic efectuate la Institutul de Cercetari si Proiectari Miniere MINESA din Cluj Napoca au evidentiat continutul bogat in silicati si oxizi: SO2 2.06 %, SiO2 49.44 %, Al2O3 17.11 %, Fe2O3 5.80 %, CaO 6.72 %, MgO 3.00 %, K2O 2.50%, Na2O 0.70%, TiO2 0.90%, minerale si oligoelemente: calciu,magneziu, potasiu, fier, siliciu, sulf, cobalt, sodiu, clor, aluminiu, mangan, cupru, iod, seleniu, crom, molibden, fosfor, germaniu, zinc, argint, brom, vanadiu, rubidiu, bor, iar cele realizate de catre Centrul de Sanatate Publica Mures au confirmat ca utilizarea argilei este benefica organismului uman.

Efecte si beneficii Argila albastra

- antiseptice, antibacteriologice, antimicotice si antiinflamatorii;
- are o putere deosebita in detoxifierea corpului de metalele grele, radicalilor si compusilor complecsi nedisociabili, poate neutraliza deasemenea substantele toxice ingerate;
- scade nivelul de aciditate instaurand ph-ul neutru sau alcalin;
- mareste imunitatea sistemica si de tesut;
- prezinta deosebite calitati cosmetice, etc.

Este recomandata in tratarea urmatoarelor afectiuni: cancer, leucemie, hemoroizi, dermatoze, psoriazis, eczeme, ficat, ciroza, hepatita, steatoza, icter, gastroduodenita si ulcer gastroduodenal, gingivite, afte bucale, paradontoze, candidoza bucala, dureri de dinti, infectii urinare, litiaza renala, conjunctivita, cataracta, blefarita, paralizii, nevroze, ticuri, coree, convulsii, spasme, epilepsie, spondiloza lombara, cervicala si dureri articulare, ulcer, vaginite, colite, rectite, parazitoze intestinale, pancreas, pancreatita, vezica biliara si colici hepatici.

Este deasemenea indicat a se utiliza in cura interna de scurta durata 1-2 luni, in remineralizari, detoxifieri si intretinerea tonusului muscular, in reglarea tranzitului intestinal si refacerea PH-ului acidului gastric. Favorizeaza eliminarea viermilor intestinali, reface flora bacteriana afectata de antibiotice, de asemenea continutul de potasiu si magneziu avand efecte benefice in reglarea tensiunii arteriale.

Cura interna cu argila este complementara tratamentului medicamentos, si nu il inlocuieste. De aceea, suspensia de argila se va ingera dupa 2 ore de la tratamentul dvs. medicamentos .

Cura interna 
Inainte de a incepe cura interna persoana trebuie sa se asigure ca nu este constipata, in caz contrar argila neputand elimina toxinele din corp in procesul ei de detoxifiere. Pentru rezolvarea constipatiei se cere sfatul medicului si se recomanda a se bea mai multa apa si a se introduce in dieta alimente bogate in fibre si lichide .
La un pahar de apa plata necarbogazoasa sau apa de izvor se adauga o lingurita de argila albastra pudra sau granule lasandu-se de seara pana dimineata sau minim o jumatate de ora inainte de a fi consumata. Inainte de a fi bauta, se agita din nou suspensia argiloasa cu o lingurita de lemn, portelan sau bagheta de sticla (a nu se folosi
metal!) pentru a se obtine asa numitul lapte de argila. Persoanele predispuse spre constipatie vor mai adauga suplimentar apa la suspensia de argila.
Copii sau adultii ce nu doresc sa bea suspensia integrala, pot consuma doar apa de pe argila, dar cu o mai mica eficienta. Dupa consumarea argilei este indicat un repaus de minim o jumatate de ora in pozitie orizontala spre a optimiza absortia. In cazul persoanelor cu probleme digestive este preferabil un timp mai indelungat de repaus.
Nu se va servi micul dejun mai devreme de 1 ora de la ingerarea suspensiei argiloase . Micul dejun trebuie sa contina alimente usor digerabile.
A nu se consuma lapte si derivate ale acestuia!

Atentie: consumul alimentelor proteice concentrate fiind mai greu de digerat pot fi consumate dupa o perioada de minim 4 ore de la bautul suspensiei de argila. Persoanele ce isi incep activitatea dis-de-dimineata si nu isi pot permite repausul dupa ingerarea suspensiei argiloase, o pot bea in timpul noptii (spre dimineata) dupa care isi pot
continua somnul pana la ora de trezire, cand isi vor servi micul dejun.
In cazul urmarii unui tratament alopat, medicamentele vor fi administrate la distanta de minim 2 ore inainte sau dupa consumarea suspensiei argiloase. Durata curei interne va fi de 21 de zile cu 7 zile repaus (la femei, repausul se recomanda a fi in timpul menstruatiei), dupa care curele se reiau.
Se recomanda macar o cura pe an, pentru detoxifiere!

Cura Externa  
Cataplasme/impachetari, bai de argila si masti cosmetice.
Pentru cataplasme se foloseste pasta de argilla sau se poate obtine prin amestecul argilei albastre cu apa plata necarbogazoasa sau de izvor pana obtinem consistenta unei smantani.
Cataplasma se poate aplica rece sau calduta, direct pe piele sau prin intermediul unui tifon peste care, pentru a nu se usca, se va aplica un material umed de bumbac , in, etc. si unul impermeabil deasupra (celofan pt uz alimentar), fixate pe locul afectat. In cazul in care cataplasma se usuca repede, aceasta se va umezi de cateva ori, sau se va schimba cu una noua, intrucat argila perfuzeaza tesuturile prin osmoza. Durata aplicarii variaza in functie de afectiune.
La aparitia celui mai mic disconfort se va indeparta cataplasma si se va spala locul tratat cu apa calduta. Se poate aplica mai tarziu o alta proaspata.
Nu se foloseste aceeasi cataplasma de doua ori.
Se recomanda a nu se aplica cataplasmele mai devreme de 2 ore dupa masa. In timpul menstruatiei nu se folosesc cataplasme sau baile de argila.
Pentru orice afectiune a dvs. va recomandam a cere sfatul argiloterapeutului, medicului de familie sau medicului specialist , inainte de a folosi cura cu argila .

Baia cu argila
Se face astfel: se amesteca 1-2 kg argila pulbere cu putina apa cat sa o acopere, omogenizandu-se, si se lasa o ora inainte de a completa volumul dorit cu apa calda. Va recomandam a supraveghea copiii cat timp aveti apa in cada pentru a evita orice pericol.
Durata baii este in functie de confortul persoanei (minim 40 min. - maxim 1 ½ ore ). Intervalul de timp depinde deasemenea si de temperatura apei. O baie fierbinte cere un timp mai scurt. Temperatura apei trebuie mentinuta in functie de confortul persoanei! In acest timp, se va bea apa pentru a evita o deshidratare ce poate cauza ameteli sau palpitatii. Dupa efectuarea baii se va evacua apa cu argila si se va limpezi corpul cu apa calda.
Se recomanda repaus in pat cel putin o ora dupa efectuarea baii, acoperit cu o patura, timp in care este indicat a se mai consuma apa.
Aceste bai nu sunt recomandate in timpul menstruatiei si nici femeilor insarcinate. Consultati argiloterapeutul, medicul de familie sau medicul specialist inainte de efectuarea bailor.

Mastile cosmetice
Se realizeaza cu ajutorul pastei cosmetice sau dupa metoda mentionata mai sus pentru prepararea
cataplasmei. Poate fi utilizata pentru toate tipurile de ten ca atare sau in diverse combinatii. Masca va fi mentinuta 15-20 minute intr-o stare umeda dupa care se va indeparta prin spalare cu ceai de musetel (infuzie). Pentru a-i mentine umiditatea se poate folosi pulverizatorul cu apa, sau se pot aplica deasupra mastii cosmetice bucatele de material
impermeabil pentru a nu se evapora apa din componenta pastei de argila .
Nu se acopera caile respiratorii, nasul si gura .

Afectiuni:
Ale ochilor, pleoapelor (ochi inlacrimati, conjuctivite, blefarite, cataracte)
Se prepara apa argiloasa din 100 grame argila albastra la un litru de apa plata cu care se tamponeaza usor si se pun de 3 ori pe zi comprese pe pleoapa inchisa a ochiului bolnav.
Se recomanda si cura interna mentionata mai sus.

Afectiuni ale nasului, meatusurilor nazale, sinusurilor (sinuzite frontale, maxilare, etmoidale, epistaxis, anoxii, etc)
Se inspira apa argiloasa calduta, alternativ, pe cate o nara astupandu-se cealalta nara cu degetul. Se recomanda cura interna mentionata mai sus cat si cataplasme pe nas, frunte si in zonele afectate.

Afectiuni ale gurii (gingivite, afte bucale, paradontoze, periodontite, dureri de dinti)
Se va bea un pahar de apa argiloasa cu cel putin 30 minute inainte de mese, sau se vor topi lent in gura 2-3 granule argila albastra (ca sugerea unei bomboane). Dupa mesele principale se vor face clatiri/gargara cu apa argiloasa, la inceput cu apa de pe argila (primele 3zile) apoi cu lapte de argila.
Pentru persoanele care nu pot face gargara se poate folosi un tampon cu argila care se va aplica timp de 30 minute de 3-4 ori pe zi pe gingia dintelui bolnav. Vor disparea atat durerea cat si inflamatia.
Cura cu argila dureaza 21 zile, dupa care urmeaza o saptamana de repaus.

Afectiuni ale stomacului si duodenului (gastrite, ulcere, bulburi spastice, gastroduodenite, ulcere gastroduodenale, hematemeze)
Cura externa: aplicarea de cataplasme pe scobitura epigastrica (partea superioara a abdomenului, zona plexului solar) - intre mese.
Cura interna: consta in consumarea unui pahar cu apa argiloasa cu minim o jumatate de ora inaintea meselor principale. Durata curei interne este de 21 zile, chiar daca rezultatele par sa apara mai devreme, dupa care 7 zile se va consuma apa limpede de pe argila. Regimul alimentar este cel recomandat de medicul specialist.

Afectiuni ale ficatului, vezicii biliara (ictere, hepatite, ciroze, colecistite, calculi biliari)
Cura interna consta in consumul unui pahar de apa argiloasa cu minim 30 minute inaintea meselor principale. Dieta este cea specifica patologiilor si recomandata de medicul specialist.
Cura externa se face prin aplicarea de cataplasme subtiri, reci, pe zonele afectate ce vor fi mentinute 2 ore (daca apare senzatia de frig, stare de disconfort sau dureri difuze, durata se va reduce sau se vor face cataplasme caldute).
Daca sunt bine suportate, cataplasmele se pot pune in straturi mai groase (cca. 2cm).
Cura dureaza 21 de zile cu repaus 7 zile. In functie de stadiul bolii sunt necesare 3-7 cicluri.

Parazitoze intestinale, colite, melanee, vaginite, colpite, rectite, afectiuni ale prostatei (inflamatii, adenoame)
Se prepara apa argiloasa, cca. 100 grame argila albastra la litrul de apa, cu care se efectueaza spalaturi vaginale si clisme la temperatura corpului, sau, in vaginite, colpite si rectite aplicatii locale de pasta de argila.

Infectii urinare, litiaze renale, nefrite. 
In acest caz argiloterapia va seconda tratamentul alopat, proprietatile argilei albastre (bactericid si antitoxic) au actiune de spalare mecanica, dizolva concretiunile de nisip, decongestionaza mucoasa, creste peristaltismul pieloureteral, dezinfecteaza si alcalinizeaza urina.
Cura interna: un pahar de apa argiloasa tulbure administrat inaintea meselor principale, timp de 21 de zile cu 7 zile repaus.
Cura externa: bai locale caldute cu apa argiloasa de 25-30 minute.

Argiloterapia consta in aplicarea in zona anal-perineala de cataplasme de argila de 1-2 ori pe zi (cu o durata de pana la 2 ore), precum si introducerea seara a 10-20ml pasta de argila calduta in rect, care este mentinuta pana dimineata.
Se asociaza si cura interna prezentata mai sus.

Dureri articulare (Cervicale: Stenoza spinala cervicala, spondiloza/spondilita cervicala, poliartrita reumatoida, hernia de disc, leziuni ligamentare (entorse), spasme musculare cervicale, torticolis, post-traumatice. Lombare (lombalgii): locale; iradiate la coloana, picioare sau fese; dureri radiculare; spasme musculare. Dureri sclerotomale, radiculopatii, discopatii, stenoze, etc.), ateroscleroza, guta.
Se va face detoxifierea organismului aplicand cura interna clasica pentru 21 zile.
Cura externa va fi mixta: bai cu apa argiloasa preparata din 1 kg de argila care se dizolva in apa la o temperatura de 37-38 grade Celsius in cada de baie, 10-15 sedinte de cel putin 20-25 minute fiecare si impachetari (cataplasme) cu argila pe zonele inflamate sau dureroase.
Se recomanda o dieta de lunga durata bogata in cruditati, corectarea posturilor corporale viciate, bai de soare, gimnastica usoara, masaje terapeutice si proceduri kinetoterapice, evitarea frigului, umezelii, surmenajului, efortului intelectual intens, nervozitatii.

Plagi (infectate si cangrenoase), furunculi, herpes, psoriazis, eczeme, acneea vulgara, rozaceea, pielea uscata, pruritul, infectii micotice dermatofite, dermatite, dermatoze, cuperoze.
Aplicarea zilnica a cca. 4-6 cataplasme caldute pe zona infectata, mentinute minim o ora, care pot fi reinnoite la intervale mai scurte in cazul senzatiei de caldura insuportabila.
In cazul cangrenelor, la inceputul curei, se constata o aparenta extindere a zonei afectate.
Nu va speriati, inseamna ca procesul de drenaj - de eliminare a puroiului, a inceput!

Argiloterapia inregistreaza rezultate apreciate impotriva cancerului de esofag, stomac, colon, ficat, rinichi, vezica urinara si nu numai. Borul din argila previne tumorile si chisturile.
Cura interna trebuie respectata cu strictete. Astfel se vor consuma cate 3 pahare de apa argiloasa tulbure (suspensie) zilnic, inainte cu 30 de minute de mesele principale. Intre mese se va consuma minim 0,5 l apa limpede de pe argila pe o durata de 2-3 luni pana la cativa ani (in leucemie cura interna este recomandata a fi completata cu suc natural de aloe).
Cura externa consta in cataplasme cu o durata de 1-2 ore pe coloana vertebrala a bolnavului (intins pe burta), acoperit apoi cu tifon sau cu o folie subtire de plastic (celofan).

Pentru tumori/noduli se vor aplica cataplasme reci, cu durata 1-2 ore, pe zonele afectate. Baile de argila se vor face cu apa calduta timp de 20-25 min., in functie de evolutia bolii.
Este bine ca apa limpede de pe argila sa se consume toata viata.
Se recomanda asocierea altor terapii alternative: Reiki, homeopatie, magnetorezonanta, etc.

Reglarea tensiunii arteriale:
Argila albastra de Raciu realizeaza o functie deosebit de importanta in reglarea tensiunii arteriale. Continutul mineralogic bogat in magneziu (cca. 3%), fier (oxizi 5.8%), potasiu (2.5%) si calciu (oxid 6.7%), face din argila un ajutor nesperat pentru organismul uman aflat in suferinta.

Magneziul relaxeaza sistemul nervos si activitatea musculara, regland transmiterea impulsurilor dea lungul nervilor periferici. Deasemeni, este esential in metabolismul calciului, prin activarea alcalinfosfatazei.
Mentine echilibrul electrolitic si fluidic.

Sustine si sanatatea sistemului cardiovascular si previne atacurile cardiace.
Calciul, supranumit si primul instigator al activitatii vitale, este esential in sistemul excitoconductor al inimii (NSA- nodul sinoatrial- pacemakerul activ al inimii, NAV- nodul atrioventricular si sistemul fascicolul His- reteaua Purkinje- pacemakerii latenti) si a activitatii musculaturii cardiace, mareste viteza tuturor proceselor de vindecare, controleaza mecanismul de conducere in tesutul nervos asigurand o viteza minima necesara. Sodiul si potasiul intervin in depolarizare, samd. In cazurile de hipo/hipertensiune cura interna dureaza 21 zile cu repaus 7 zile, care se reia ciclic. Nu se cunoaste mecanismul exact prin care tratamentul cu argila aduce valorile tensiunii la normal si le stabilizeaza. Cert este ca la persoanele cu tensiune arteriala, care fac cure repetate cu argila, nevoia de medicamente scade cu 30-50%.

Drenare. Detoxifiere. Remineralizare
Problemele morfofunctionale ale oaselor, articulatiilor, muschilor, organelor interne, glandelor se pot eradica printr-o cura cu argila albastra prin aportul pretios a unor cumuli de efecte (energetice, metabolice, electrolitice si chimio-fizice).

Prezentare:
Cutie 1 kg pudra de argila - supliment alimentar


Reactii secundare si precautii

Produs verificat de Centrul de Sanatate Publica Mures ,avizat de Ministerul Sanatatii si notificat de catre Institutul National de Cercetare–Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare – argila este aprobata ca supliment alimentar fara efecte adverse inregistrate. Daca totusi, pe durata curei apar eventuale reactii neplacute, consultati imediat
medicul dvs. si argiloterapeutul!
Cura interna cu argila poate fi realizata complementar (in paralel) cu tratamentul medicamentos, dar nu il inlocuieste!
In cazuri rare la inceputul curei, unele persoane pot prezenta o crestere a cantitatii de urina, constipatii sau o usoara stare de oboseala si nervozitate, situatie care dispare in 3-4 zile. 
Tratamentul cu argila este contraindicat femeilor in perioada ciclului menstrual, precum si gravidelor in ultimele luni de sarcina. In cazul asocierii cu un tratament medicamentos se acorda un interval de 2 ore intre acesta si suspensia de argila. Pe intreaga durata a curei interne nu se va consuma lapte sau produse derivate ale acestuia!
Pe parcursul curei cu argila se va tine un regim alimentar cat mai vegetarian (indicat de medicul curant, nutritionist si argiloterapeut) din care se elimina carnea, grasimile, cafeaua solubila, bauturile alcoolice, bauturile acidulate, bauturile racoritoare cu coloranti sintetici, condimentele tari sau iuti, alti alergeni, etc. 
Se vor consuma: legume, fructe si zarzavaturi proaspete, sucuri naturale de legume si fructe (in special din citrice). Daca conditia de sanatate obliga totusi la consumul de carne (ex.: casexie, colon iritabil, etc.) atunci se poate consuma carne alba de pui si peste.

Pentru utilizarea si manipularea argilei se recomanda folosirea vaselor si ustensilelor din sticla, portelan, ceramica, lemn, sau plastic farmaceutic.
Apa cu care se va combina argila albastra poate fi plata sau minerala naturala necarbonatata (de izvor)!
Argila se pastreaza la loc uscat si nu trebuie expusa timp indelungat radiatiilor de camp electromagnetic!

Ratings & Reviews

Scrieți o recenzie

Ratings & Reviews

Scrieți o recenzie

Magazin online produse naturiste, cosmetice naturale, alimente bio este proprietatea S. C. Expressive Design S. R. L. CUI RO 18852935, Registrul Comertului J40/11499/2006 Copyright © 2011-2018 Eherbal.ro