Facebook Pixel

Acid Folic (Vitamina B9) 1mg 90 tbl, Natural Factors

în stoc
Cod
NAF17
30,67 Lei

Acid Folic (Vitamina B9) este membru al familiei de vitamine din complexul B si este, de asemenea, cunoscut sub numele de folat. 

Acidul folic functioneaza ca o coenzima in sinteza ADN-ului si ARN-ului si, prin urmare, este important pentru divizarea si replicarea celulelor sanatoase.

Contribuie la:
- buna functionare a hematopoiezei;
- cresterea tesutului matern in timpul sarcinii, la sinteza normala a aminoacizilor;
- contribuie la procesul de diviziune celulara, la functionarea normala a sistemului imunitar, reducerea oboselii si extenuarii, metabolismul normal al homocisteinei si mentinerea sanatatii psihice.

Deoarece folatul nu este depozitat in organism in cantitati mari, nivelul lui din sange va scadea chiar la cateva saptamani de la inceputul unei diete sarace in aceasta vitamina.

Efecte si beneficii:
Acidul folic este o vitamina importanta, mai ales in timpul sarcinii. Ajuta la formarea celulelor nervoase embrionare si fetale, care sunt vitale pentru dezvoltarea normala ulterioara. Poate ajuta la prevenirea defectelor congenitale ale tubului neural (cum ar fi spina bifida) daca este luat inainte si in timpul primului trimestru de sarcina.
Este necesar pentru producerea de energie si la formarea de globule rosii din sange.
Alaturi de vitaminele B12 si C, este implicat in metabolismul proteinelor, fiind utilizat in prevenirea si tratamentul anemiei.
De asemenea, joaca un rol important intr-un sistem circulator sanatos prin scaderea nivelului de homocisteina.
Aminoacidul Homocisteina accelereaza progresia aterosclerozei, prin producerea de leziuni endoteliale, favorizarea depozitarii colesterolului LDL si a cresterii musculaturii netede vasculare.

Ce contine Acidul Folic?
Acidul folic furnizeaza 1 mg de folat pe comprimat si are o mai mare biodisponibilitate sub forma galenica decat cea din alimente

Compozitie:
Per tableta
Vitamina B9 / acid folic .... 1,09 mg (545% VNR)

*VNR =Valoare Nutritionala de Referinta cf. Regulamentului 1169/2011

Nu contine: soia, alune, lactoza, amidon, grau, gluten, soia, oua, peste, crustacee, sare, alune, conservanti, coloranti sau indulcitori artificiali, zahar, sare, fermenti, nici OMG.

Administrare:
Adulti: 1 tableta la 5 zile, in timpul mesei, la interval de cateva ore de alte tratamente medicamentoase sau conform recomandarii medicului.

Prezentare:
90 tablete

Ratings & Reviews

Scrieți o recenzie

Ratings & Reviews

Scrieți o recenzie

Magazin online produse naturiste, cosmetice naturale, alimente bio este proprietatea S. C. Expressive Design S. R. L. CUI RO 18852935, Registrul Comertului J40/11499/2006 Copyright © 2011-2018 Eherbal.ro